Novosti

Mustafa je fotograf i moj prijatelj iz Pakistana. Upoznali smo se 2011. u bečkoj crkvi Votivkirche u kojoj su izbjeglice iz Afganistana, Pakistana i Kašmira proveli puna dva mjeseca usred ledene zime. Njihov boravak u katoličkoj crkvi bio je prosvjed u svrhu legalnog boravka u Austriji. Nakon više od tri godine ustrajnosti - Mustafa kao i većina njegovih zemljaka dobili su pozitivan odgovor austrijskih vlasti.

Obožavam shootinge na mjestima koja ne odišu ničim atraktivnim. Mjesta poput prljavih tramvajskih stajališta, neurednih prolaza između zgrada, zidova s kojih žbuka prilično pada... odlična su mjesta jer nisu "hot-spot" i prilikom snimanja nemam publiku. Nedavno sam fotografirao Marija s prijedlogom da nam fotografije odišu opasnim kontrastima, oštrim sjenama i pogledima opasnih dečki.

Iako se radi o zabavnim i pop zvijezdama - moram reći da je koncert Hari Mata Harija i Željka Samardžića jedan od najboljih koje sam fotografirao. Osvjetljenje koji bi svaki fotograf poželio - bljesnulo je upravo ove večeri u koncertnoj dvorani Gasometer u Beču.

Nedavno sam testirao svoj novi objektiv Canon EF 100mm f/2.8 L IS USM Macro i prvi utisci su više nego zadovoljavajući. Oštrina ovog stakla mjeri se oštrinom žileta. Prvenstveno makro objektiv čija je odlika i vrhunska portretna fotografija kojeg preporučuje većina svjetskih profesionalnih portretnih fotografa.